Bogdan Socol, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori sportivi din România, a murit la 42 de ani

Informația a fost făcută publică în seara zilei de 10 februarie 2023 de mai mulți jurnaliști sportivi, foști colegi cu Bogdan Socol.

Feb 11, 2023 - 00:24
Urmărește-ne peGoogle news
Bogdan Socol, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori sportivi din România, a murit la 42 de ani
Foto: Bogdan Socol

„Comentatorul sportiv Bogdan Socol, 42 de ani, a murit subit azi, în timpul unui antrenament. Șoc hipotermic, înțeleg, combinat cu imposibilitatea de a ieși de sub podul de gheață format ca urmare a gerului de afară. Pasiunea pentru înot în ape foarte reci i-a fost fatală. Se retrăsese definitiv din media în urmă cu câteva zile. Sunt fără cuvinte. Schimbasem multe impresii în timpul Cupei Mondiale.  Dumnezeu să îl odihnească”, a scris Dorin Chioțea, jurnalist de sport, pe Facebook.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Bogdan Socol a înotat în apa rece, după care a intrat sub stratul de gheață, unde a rămas blocat. Nu a mai reușit să găsească ieșirea la suprafață și nu a mai putut fi salvat la timp. În ultimele luni, el se pregătea constant în condiții extreme, în lacuri înghețate, ape cu temperaturi scăzute, inclusiv singur. Specialiștii îl atenționaseră să nu se mai aventureze pe cont propriu, însă a ignorat avertismentul. 

„Astăzi, în împrejurări tragice, a plecat dintre noi, la doar 42 de ani, un om care a iubit enorm fotbalul și Steaua, un om a cărui voce ne va rămâne în memorie și a cărui pasiune pentru sport va fi greu de egalat. Am avut privilegiul de a colabora. Patru ani de emisiuni de care îmi voi aminti cu drag. Rămas bun, Bogdan Socol, Dumnezeu să te odihnească în pace”, a fost și mesajul postat de Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB.