Unii bugetari sunt plătiți cu mii de lei pe luna, pentru a nu face nimic - Un consilier la CJ Satu Mare a demisionat pentru că timp de cinci luni nu a primit nici o sarcina de serviciu: „nu vreau să dau acest exemplu copilului meu”

Ciprian Lucian Tișea, consilier al unui vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, a demisionat la 1 februarie din funcție pe motiv că timp de cinci luni nu a primit nici o sarcină de serviciu, potrivit actului oficial de demisie obținut de G4Media. Tișea a arătat în cererea de demisie că avea un salariul lunar de 6.500 de lei net.

Feb 9, 2023 - 19:42
Feb 9, 2023 - 19:43
Urmărește-ne peGoogle news
Unii bugetari sunt plătiți cu mii de lei pe luna, pentru a nu face nimic - Un consilier la CJ Satu Mare a demisionat pentru că timp de cinci luni nu a primit nici o sarcina de serviciu: „nu vreau să dau acest exemplu copilului meu”
Foto: 7Media / Imagine cu caracter ilustrativ

”Motivele pentru care formulez prezenta demisie constau în aceea că de la data angajării și până la data formulării demisiei nu mi s-a solicitat să exercit atribuții efective de serviciu, astfel că nu am avut nici o activitate profesională conform fișei postului, fără a mi se respecta dreptul la muncă”, arată consilierul demisionar.

Acesta dă și detalii despre atmosfera de la birou:

”timp de cinci luni nu mi s-a solicitat să prestez nici o activitate, nici mie și nici celorlalți colegi din cadrul biroului celor doi vicepreședinți, activitatea noastră constând eexclusiv în prezența la locul de muncă. Ceea ce ni s-a solicitat a fost prezenșa și nu munca efectivă, ceea ce este sub demnitatea oricărei persoane responsabile față de modul în care se cheltuie banul public”.

”Nu vreau să dau acest exemplu copiilor mei, în condițiile în care fac parte dintr-o familie de antreprenori”, a mai scris Ciprian Tișea.

El a relatat în demisie și modul în care se lucrează în instituție:

”din lipsa de activitate s-a ajuns să se autosesizeze și administratorul public cu privire la atmosfera repetată din antecamera vicepreședinților Consiliului Județean, caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy”.

Ciprian Lucian Tișea a fost timp de cinci luni consilierul lui Oliviu Buzgău, vicepreședinte PSD al Consiliului Județean Satu Mare. Instituția e condusă de președintele Pataki Csaba (UDMR), iar din 2022 cei doi vicepreședinți sunt de la PSD: Oliviu Buzgău și Lenuța Cornea, sora ministrului pentru diaspora, Gheorghe Cârciu.

Sursa: G4Media