Detalii din ancheta DNA: Afacerea cu măști a lui Pițurcă, susținută de un șef din Armată - Omul-cheie din MApN e încă în funcție

Șeful Direcției medicale a MApN a primit oferta de la firma-paravan pentru măști neconforme, chiar pe mailul său personal. El este cel care a plătit marfa. Între timp, a fost înaintat în grad și apoi decorat de președintele României.

Feb 9, 2023 - 18:23
Urmărește-ne peGoogle news
Detalii din ancheta DNA: Afacerea cu măști a lui Pițurcă, susținută de un șef din Armată - Omul-cheie din MApN e încă în funcție
Foto: Facebook / Direcția Națională Anticorupție

Afacerea cu Armata din care familia Pițurcă ar fi câștigat jumătate de milion de euro nu ar fi fost posibilă fără acordul și fără sprijinul unor oameni din interiorul MApN.

Dragoș Marian Popescu, în funcția de șef al Direcției medicale din Armată, este cel care, potrivit informațiilor din ordonanțele DNA, a girat întreaga afacere. Generalul-maior ținea legătura cu Gabriel Țuțu, director ROMARM și coordonatorul operațiunii.

Pe 20 aprilie 2020, Gabriel Țuțu a primit pe telefon schița contractului pe care Armata voia să-l încheie.

L-a direcționat către Ionel Neacșu, directorul general al firmei-paravan pentru Pițurcă:

Ionel Neacșu: Nu vrei să vă aduc eu marfa mai ieftin?
Gabriel Țuțu: Nop.
Gabriel Țuțu: E plătită.
Ionel Neacșu: Ești un scump.
Gabriel Țuțu: Sunt prețurile indicate de beneficiar. (emoticon)
Ionel Neacșu: Te sun.
sursa: DNA

Pe 21 aprilie 2020, MApN a semnat contractul cu firma-paravan. La dosar există și stenograma unei convorbiri purtate pe WhatsApp, în seara de 7 mai 2020, între Gabriel Țuțu și șeful din Armată.

Generalul MApN i-a răspuns lui Țuțu imediat ce-a primit mesajul:

Gabriel Țuțu: Vă salut!
Gabriel Țuțu: Ați uitat de mine.
Dragoș Popescu: Nu. Pe luni facem deschiderile și pe urmă, până la 13, maxim 15, rezolv.
Gabriel Țuțu: Super. Mulțumesc!
Gabriel Țuțu: Aștept.
sursa: DNA

Implicarea generalului Dragoș Popescu în afacere e confirmată și de mărturia de la DNA a lui Ionel Neacșu, directorul general al firmei-paravan pentru Pițurcă.

În tot acest timp, oamenii cu epoleți care au contractat, au recepționat și au dat banii pe marfa falsă își continuă cariera militară.

Sursa: Realitatea