Centrul orașului Timișoara, împânzit cu liste ale profesorilor de la UMF, care au luat șpăgi de la studenți

Scandal la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, după ce în centrul orașului au apărut liste cu numele profesorilor acuzați că ar lua șpagă de la studenți, pentru a-i trece la examene. Autorii au trecut în dreptul fiecăruia chiar și "tarifele" solicitate, de la peste o mie de euro pentru un profesor la câteva sute pentru un asistent.

Feb 9, 2023 - 10:39
Urmărește-ne peGoogle news
Centrul orașului Timișoara, împânzit cu liste ale profesorilor de la UMF, care au luat șpăgi de la studenți
Foto: impactpress.ro

Incidentul a fost relatat pentru prima dată de Vocea Timișului, care a postat și fotografii cu "lista rușinii" din zona centrală a orașului.

Străzile din preajma universității, au fost împânzite cu afișe pe care este trecut numele unor cadre universitare, de la profesori și conferențiari până la asistenți, dar și sumele pe care aceștia le-ar percepe de la studenți ca să promoveze examenele.

Foto: Facebook

Sumele variază între 2.500 și 150 de euro.

Foto: impactpress.ro

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta la Timișoara, potrivit sursei citate.

În 2011, persoane necunoscute au scris, pe peretele universității, numele profesorului șpăgar și sumele pe care acesta le percepea de la studenți.

În 2013, un cadru universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. Acesta ar fi fost filmat de mai multe ori în timp ce lua șpagă de la studenți înainte de examene, sumele primite începând de la 250 euro.