Ministrul Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB - Acesta cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat

Secretarul general al PNL, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a deschis un nou proces împotriva Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) la Tribunalul Sălaj.

Feb 7, 2023 - 19:17
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB - Acesta cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat
Foto: Lucian Bode

Bode cere anularea hotărârii prin care Comisia de Etică s-a autosesizat ca să îi analizeze teza de doctorat. În primul proces, instanța de judecată a respins cererea ministrului de suspendare a deciziei Comisiei de Etică. Lucian Bode a contestat această hotărâre, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel Cluj-Napoca.

”Interesant este că plagiatorul dovedit Bode nu a dat totuși în judecată UBB pentru a cere anularea hotărârii prin care Comisia de Etică a decis că teza sa e plagiată, iar eu aș zice că nici nu o va face pentru că ar trebui să arate în fața instanței că teza sa este una originală, ceea ce e imposibil.

De altfel, plagiatorul dovedit Bode avea opțiunea să mă dea și pe mine în judecată pentru că l-am denigrat spunând că teza lui e plagiată. Nu a făcut-o și nu o va face din același motiv: cum ar putea să demonstreze în fața unei instanțe că nu a plagiat?

Iar cum nu poate face asta, pateticul plagiator dovedit Bode - șeful de facto al Partidului Național Liberal - plătește niște lachei să mă atace. Oare ce gândește în sinea lui despre treaba asta tatucul României Educate?”, transmite jurnalista Emilia Șercan, cea care a demascat pentru prima dată plagiatul din teza de doctorat a ministrului Lucian Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a pierdut în prima instanță procesul deschis împotriva Universității ”Babeș-Bolyai” prin care a solicitat suspendarea hotărârii în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

”Respinge ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul U.B.B. formulată de reclamantul B. L. N. în contradictoriu cu pârâta U. B. B.. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Sălaj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 17.01.2023”, se precizează în minuta hotărârii instanței de judecată.

Sursa: ziare.com