Președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia este pregătită să ajute Siria şi Turcia după cutremurul catastrofal

Președintele Vladimir Putin a oferit luni ajutorul Rusiei pentru Siria şi Turcia, după ce un cutremur major cu magnitudinea de 7,4 pe Richter a ucis cel puțin 1300 de oameni în ambele țări.

Feb 6, 2023 - 15:04
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia este pregătită să ajute Siria şi Turcia după cutremurul catastrofal
Foto: Vladimir Putin - Recep Tayyip Erdoğan

Implicat în sângeroasă invazie a Ucrainei, pe care el a ordonat-o, liderul de la Kremlin a transmis compasiune victimelor seismului.

„Vă rog să acceptaţi profundele mele condoleanţe pentru pierderea atâtor vieţi şi distrugerea pe scară largă provocată de cutremurul puternic din ţara dumneavoastră”, a scris Putin în mesajul către Erdoğan. „Suntem pregătiţi să oferim ajutorul necesar în această situaţie”, potrivit Rador, care citează Reuters.

Într-un mesaj similar către Assad, Putin a afirmat că Rusia împărtăşeşte „tristeţea şi durerea celor care i-au pierdut pe cei dragi” şi că Rusia este pregătită să ofere ajutor.

Rusia a comunicat că are două aeronave Iliuşin-47 cu echipe de salvare la bord, care sunt pregătite să zboare către Turcia, pentru a susţine eforturile de căutare şi salvare. Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a comunicat că 100 de salvatori sunt în alertă.

Rusia are relaţii puternice cu ambele ţări: Putin l-a susţinut pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil şi are o legătură strânsă cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, membru NATO care a încercat să medieze în războiul din Ucraina.