Turcia a fost lovită de un alt cutremur cu magnitudinea peste 7 grade pe scara Richter

Două aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută luni, 6 februarie, o misiune de transport al materialelor și echipei de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, care va interveni de urgență în sprijinul populației afectate de cutremurul produs în această dimineață în Turcia.

Feb 6, 2023 - 13:15
Urmărește-ne peGoogle news
Turcia a fost lovită de un alt cutremur cu magnitudinea peste 7 grade pe scara Richter
Foto: CNN TÜRK / Twitter

Aeronavele militare vor decola din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni luni, 6 februarie, în jurul orei 14.00, cu destinaţia Adana, Turcia.

Jurnaliștii care doresc să fie prezenți la plecarea aeronavelor vor fi așteptați, între orele 13.15 și 13.30, la intrarea în Baza 90 Transport Aerian (str. Zborului nr.1, Otopeni).

Sprijinul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Autoritatea de urgență AFAP din Turcia și Serviciul Geologic al Statelor Unite au raportat noul cutremur din sud-estul Turciei ca având magnitudinea 7,5 pe scara Richter.

Cutremurul de mică adâncime a avut loc la ora 13:24 (1024 GMT) la patru kilometri (2,5 mile) sud-sud-est de orașul Ekinozu.