România sprijină Turcia: Două aeronave militare pleacă în Turcia - Merg să ajute medici și asistenți de la Floreasca, echipe de căutare-salvare cu câini special antrenați

Două aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan pleacă luni după-amiază în Turcia. Vor avea la bord echipe de salvatori români, cu tehnica specializată aferentă pentru acordarea de sprijin autorităților turce, după cutremurul devastator de luni dimineață.

Feb 6, 2023 - 13:12
Urmărește-ne peGoogle news
România sprijină Turcia: Două aeronave militare pleacă în Turcia - Merg să ajute medici și asistenți de la Floreasca, echipe de căutare-salvare cu câini special antrenați
Foto: Captură Video

Aeronavele militare decolează din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, cu destinaţia Adana, Turcia.

Echipa RO-USAR trimisă de România este formată din personal specializat din cadrul IGSU, care va interveni de urgență în sprijinul populației afectate de cutremur.

Sprijinul oferit de România Turciei constă în trimiterea unei echipe complexe formate din:

- modul specializat de căutare-salvare RO-USAR din cadrul IGSU cu 2 câini și tehnică aferentă;

- echipă de căutare-salvare cu 2 câini antrenați pentru astfel de situații din cadrul Asociației Câinilor Utilitari;

- medici și asistenți ai UPU-SMURD București (Floreasca);

- ofițeri de legătură din cadrul DSU.

În total, echipa de sprijin este formată din 58 membri.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională.