O scrisoare trimisă de la București la Brașov face pe drum, cu Poșta Română, chiar și cinci zile

O scrisoare trimisă cu Poșta Română de la București la Brașov poate face și cinci zile pe drum, a declarat directorul Poștei Române, Vasile Ștefan, la Digi24. Potrivit Google Maps, distanța dintre București și Brașov poate fi parcursă pe jos, în funcție de traseu, între 34 și 42 de ore.

Feb 6, 2023 - 11:11
Urmărește-ne peGoogle news
O scrisoare trimisă de la București la Brașov face pe drum, cu Poșta Română, chiar și cinci zile
Foto: Poșta Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Întrebat cât timp durează să ajungă o scrisoare de la București la Brașov, Vasile Ștefan a spus că termenul legal este de cinci zile.

"În cinci zile. Sunt reglementările ANCOM. Sigur, nu trebuie să o ducem în maxim cinci zile, dar onorăm lucrul ăsta, de cinci zile", a spus directorul Poştei Române. Acesta a adăugat însă că aproape nimeni nu mai trimite scrisori în ziua de astăzi. "Trimiterea de scrisori de persoane fizice e aproape inexistentă. Aproape nimeni nu mai trimite scrisori. (...) De aceea noi nu avem neapărat o strategie comercială prin care să convingem cetăţenii să aducă scrisorile la Poştă", spune Valentin Ştefan.

Directorul Poştei a adăugat că susţine, oricum, procesul de digitalizare.

"Mergem pe un model digital, un model mai eficient, lucrul ăsta pune presiune pe companie pentru că practic ni se reduce din venituri. Eu aş fi putut să am o politică mai conservatoare faţă de tot ce înseamnă poştă tradiţională, dar nu facem acest lucru. Creştem preţurile cât putem de mult. Preţul pe serviciu universal este reglementat de ANCOM, deci nu avem libertatea de a creşte tarifele cât credem noi, dar nu ezit să urcăm tarifele, în echipă, la companie, astfel încât să aducem cât mai mult venit către angajaţii noştri, în defavoarea volumelor", a spus Vasile Ştefan.

Acesta a adăugat că Poşta a pierdut 2.000 de angajaţi în urmă cu un an şi jumătate, iar în prezent au mai rămas puţin peste 10.000 de oameni care livrează scrisori.

Sursa: ziare.com