Petre Daea: Vaca este specia care trece prin mari greutăți, a devenit dușmanul planetei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, într-o întâlnire regională pe tema Planului Național Strategic 2023-2027 de la Brăila, că vaca este specia care trece prin mari greutăți, iar acest animal trebuie protejat și sprijinit.

Feb 4, 2023 - 11:47
Urmărește-ne peGoogle news
Petre Daea: Vaca este specia care trece prin mari greutăți, a devenit dușmanul planetei
Foto: Petre Daea/Facebook

Petre Daea a participat, vineri, la Brăila, alături de secretarul de stat Sorin Moise, la o întâlnire regională pe tema Planului Național Strategic 2023-2027, la care au luat parte zeci de agricultori.

În cadrul evenimentului la care au luat parte zeci de agricultori, Daea a ținut un discurs, în stilul caracteristic.

„Vaca este specia care trece prin mari greutăți, în primul rând de interpretare. Nu vedeți că, acum, vaca a devenit dușmanul planetei? Toate cătările acuzațiilor sunt pe coarnele vacii. Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi. Trebuie să înțelegem acest lucru și să fim atenți la nuanțe, dar atenți și la principii, să acționam în baza lor. De accea am zis și am socotit că este necesar să facem un supliment de sprijin pentru taurine și să introducem bunăstarea la taurine. O să vedeți ce înseamnă ca sumă. Acest animal trebuie protejat și sprijinit. Nu există ecosistem fără animal!”, a explicat ministrul PSD, potrivit debraila.ro.

Petre Dae a a avut mai multe luări de poziții în ceea ce privește diferite vietăți.

De exemplu, ministrul Agriculturii a precizat că românii ar trebui să-și păstreze patrimoniul gastronomic, întrebându-se cum pot unii să mănânce gândaci sau alte insecte.

„Aţi crede dumneavoastră că noi ne-am apucat de gândacul de bucătărie…Dumneavoastră aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi şi pe scările blocului. Nici nu îţi vine să intri în bloc. Cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?”, a declarat Petre Daea, în prima zi din an.

Întrebat dacă poate veni vreo directivă de la Comisia Europeană privind o posibilă interzicere a cărnii de porc, Daea a punctat. „Saliva nu porneşte de la directivă. Saliva porneşte de la gust. Dacă aveţi gust şi vă salivează, dacă salivaţi pentru gândac, îl mâncaţi. Nu vă opreşte nimeni”, a completat Petre Daea.