Anomalii în legislația românească: Un fost procuror care a deținut o funcție importantă în sistem, are o pensie de peste 50.000 de lei

Un fost procuror, care a deținut o funcție importantă în sistem, are o pensie specială în valoare de 50.359 de lei.

Feb 3, 2023 - 21:36
Urmărește-ne peGoogle news
Anomalii în legislația românească: Un fost procuror care a deținut o funcție importantă în sistem, are o pensie de peste 50.000 de lei
Foto: 7Media / Imagine cu caracter ilustrativ

Fostul magistrat are, foarte probabil, una dintre cele mai mari pensii din România. Este posibilă o pensie în valoare de peste 10.000 de euro ca urmare a anomaliilor din legislația românească.

În Alba, potrivit ziarulunirea.ro, cuantumul pensiilor speciale este cuprins între 50.359 de lei și 11.164 de lei și toți beneficiarii fac parte din categoria magistraților.

„Cuantumul pensiei medii în județul Alba în luna ianuraie 2023 pentru pensionarii din magistratură este de 21.938,77 de lei”, a transmis Casa de Pensii Alba, potrivit sursei citate.

Recent, Guvernul a adoptat proiectul de lege privind reforma pensiilor speciale, care reglementează și prevede că nicio pensie de serviciu nu va putea să mai depăşească salariul primit în perioada activă.

Proiectul nu rezolvă, însă, decalajul uriaș între pensiile bazate pe contributivitate și pensiile speciale. Proiectul urmează să fie analizat în Parlament.

Sursa: ziare.com