Polițiști falși, au jefuit doi români în Cehia - Acestia au rămas fără mașină și fără bani

Doi români care călătoreau cu o dubă pe un drum din Cehia au fost victimele unui control al unor polițiști falși.

Feb 3, 2023 - 11:06
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiști falși, au jefuit doi români în Cehia - Acestia au rămas fără mașină și fără bani
Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit publicației Impuls.cz, cei doi români se întorceau din Marea Britanie când, în regiunea Brno, duba lor Mercedes a fost depășită de o altă dubă Volkswagen cu lumini de avertizare albastre. Interpretând că ar fi un semnal al poliției, românii au oprit pe banda de parcare.

”Trei civili au coborât din vehicul, care avea probabil o plăcuță de înmatriculare austriacă, și au spus că era un control de rutină. Cu toate acestea, a urmat un curs foarte ciudat. Unul dintre bărbații vorbitori de limba engleză nu a ascuns faptul că avea un pistol la brâu”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Bohumil Malášek.

Hoții au luat din buzunarul unuia dintre șoferii români euro și lire sterline, în valoare totală de aproape 150.000 de coroane. Apoi, doi dintre falșii polițiști au plecat apoi cu duba românilor, iar al treilea a pornit în urma lor cu mașina din care au coborât, potrivit Adevărul.

”Bărbații agresați au fugit apoi la un punct de apel de urgență SOS din apropiere și au raportat cazul polițiștilor. În timpul anchetei, au descoperit că autorii au părăsit autostrada cu furgoneta Mercedes la ieșirea din Ostrovačice și au parcat mașina în apropiere de Veverské Knínice”, a relatat Bohumil Malášek.

Oamenii legii sunt în căutarea hoților și a martorilor care pot ajuta la identificarea lor.