Un elev de 15 ani care și-a umilit colegii după ce i-a băgat cu capul în toaletă, a fost reținut

Poliţiştii din Bacău anunţă că au emis ordonanţă de reţinere pe numele elevului de 15 ani care a fost filmat în timp ce îşi agresează colegii, în şcoală. El i-a lovit, umilit şi chiar băgat cu capul în vasul de toaletă pe unii dintre colegii săi.

Feb 2, 2023 - 11:16
Urmărește-ne peGoogle news
Un elev de 15 ani care și-a umilit colegii după ce i-a băgat cu capul în toaletă, a fost reținut
Foto: Ziarul de Iași

"În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioada de 24 de ore a tânărului în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Totodată, facem precizarea că, atât poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, cât şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, pe tot parcursul anului şcolar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor", a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

În paralel cu ancheta poliţiştilor, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău desfăşoară verificări în acest caz.

"Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente - unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă - în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale", a declarat conducerea ISJ Bacău.

Măsurile dispuse imediat au vizat oferirea de consiliere psihologică şi protecţie copiilor agresaţi.

De asemenea, inspectorul şcolar general Ana-Maria Egarmin a dispus o cercetare prealabilă, în vederea realizării cercetării disciplinare a conducerii liceului.

Poliţiştii băcăuani s-au autosesizat şi au demarat o anchetă la Colegiul Tehnic "Dumitru Mangeron", după ce pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ în care un elev agresează şi umileşte doi colegi, forţându-i să bage capul în vasul de toaletă a şcolii.