Premierul Nicolae Ciucă, despre poziția PNL privind plagiatul: „Există justiţie în România. De la acuzare până la verdict final e timp”

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a făcut luni, 30 ianuarie, un scurt comentariu privind poziția partidului privind plagiatul, în contextul acuzațiilor recente aduse ministrului de Interne, Lucian Bode.

Ian 30, 2023 - 18:59
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Nicolae Ciucă, despre poziția PNL privind plagiatul: „Există justiţie în România. De la acuzare până la verdict final e timp”
Imagine cu caracter ilustrativ

Întrebat care este poziția PNL referitoare la plagiat, premierul a spus că liberalii se vor pronunța după ce va fi dată decizia finală în justiție.

”În acest moment au existat discuţii prin care s-a explicat foarte clar în faţa liderilor de filială care este poziţia noastră. Există justiţie în România. De la acuzare până la verdict final este timp, motiv pentru care lăsăm să se deruleze procesul în instanţă şi când vom avea o decizie finală, ne vom pronunţa”, a afirmat Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al liberalilor.

Despre declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis din 2021, care susţinea că orice persoană asupra căreia planează suspiciunea de plagiat ar trebui să facă un pas în spate, premierul a răspuns: ”Este o declaraţie a preşedintelui ţării care contează pentru fiecare dintre noi, doar că este vorba de un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală a instanţei”.