DNA face percheziții la Poliţia Municipiului Bucureşti, la Poliția Locală Sector 1 și Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi

DNA face percheziții, luni dimineață, la sediul Poliției Locale București, conform informațiilor G4Media. Sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite dar care nu au ajuns niciodată la polițiști.

Ian 30, 2023 - 11:03
Urmărește-ne peGoogle news
DNA face percheziții la Poliţia Municipiului Bucureşti, la Poliția Locală Sector 1 și Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi
Foto: Politia locala Bucuresti / Epoch Times România

Perchezițiile au loc la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane.

De asemenea, se mai fac percheziții la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și IPJ Călărași.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Sursa: G4Media