Amiralul Rob Bauer a precizat că NATO va răspunde doar dacă Rusia va invada un stat membru

Amiralul Rob Bauer a afirmat, într-un interviu acordat postului public de televiziune portughez RTP, că NATO este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia, relatează TASS.

Ian 29, 2023 - 20:48
Urmărește-ne peGoogle news
Amiralul Rob Bauer a precizat că NATO va răspunde doar dacă Rusia va invada un stat membru
Foto: Captură Video

Răspunzând la o întrebare pe această temă, președintele Comitetului militar al NATO a afirmat: „Suntem pregătiți”. În plus, Bauer a precizat că NATO va răspunde doar dacă Rusia va depăși linia roșie prin invadarea unuia dintre statele membre ale Alianței. 

Oficialul NATO a subliniat că Alianța ar trebui să fie mai bine pregătită fiindcă, în prezent, Rusia are inițiativă militară: „Faptul că inamicul are arme mai bune nu este problema lui. Aceasta este problema ta”, a afirmat Bauer. 

În cadrul interviului a fost abordată și problema introducerii „unei economii de război, dar în timp de pace”, însă Bauer a mărturisit că acest proces ar fi dificil.  

În luna octombrie a anului 2022, Bauer l-a confruntat pe He Rulong, ambasadorul Chinei în Islanda, pentru faptul că Beijingul nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina. Dialogul tensionat a avut loc în cadrul Adunării anuale a Cercului Arctic.