VIDEO: Înregistrarea video a agresiunii asupra soţului lui Nancy Pelosi a fost făcută publică

Înregistrarea video a agresiunii cu lovituri de ciocan asupra soţului fostei preşedinte a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, o dramă care a zguduit clasa politică americană şi a dat naştere la numeroase teorii ale conspiraţiei, a fost dată publicităţii vineri prin decizia unui judecător, notează AFP.

Ian 28, 2023 - 05:32
Ian 28, 2023 - 11:02
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Înregistrarea video a agresiunii asupra soţului lui Nancy Pelosi a fost făcută publică
Foto: Nancy Pelosi

În aceste imagini video din 28 octombrie, înregistrate de camera martor a poliţiştilor care au intervenit la locuinţa Pelosi din San Francisco, Paul Pelosi şi agresorul său se află în hol şi ţin amândoi ciocanul pe care agenţii le cer să-i dea drumul.

Agresorul, David DePape, refuză şi trage ciocanul spre el, înainte de a-l lovi peste cap cu violenţă pe Paul Pelosi, deşi impactul nu este vizibil în filmare.

Poliţiştii se grăbesc să-l ajute pe soţul celei care era atunci al treilea personaj din statul american, încercând să îndepărteze atacatorul de victima sa, întinsă pe jos, care pare inconştientă.

După atac, Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a trebuit să fie operat de "fractură craniană şi răni grave la braţul drept şi ambele mâini", a declarat un purtător de cuvânt, şi a putut părăsi spitalul abia o săptămână mai târziu.

Publicarea înregistrării intervine după o decizie în acest sens a judecătorului Stephen Murphy, în pofida opoziţiei părţilor, atât apărarea, cât şi acuzarea.

Nancy Pelosi a afirmat vineri că nu are de gând să vizioneze această înregistrare. "Ar fi extrem de greu să văd un atac împotriva vieţii soţului meu", a declarat ea pentru canalul CBS.

"Înainte de toate mă interesează bunăstarea soţului meu", a explicat ea, adăugând că Paul "a făcut ceva progrese", dar că mai are nevoie de "cel puţin trei luni pentru a reveni la normal".

David DePape, un canadian de 42 de ani, fost activist nudist şi adept al teoriilor conspiraţiei pe reţelele sociale, a explicat că a pătruns în casa familiei Pelosi pentru a o ataca pe preşedinta Camerei, cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului.

Pus sub acuzare printre altele pentru tentativă de omor, cel care a afirmat în cursul interogatoriului său că a vrut să atace şi alte personalităţi americane a negat toate acuzaţiile care i se aduc.

În cazul unui proces, el riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Sursa: Hotnews.ro