Ministrul de Interne Lucian Bode: Date prezentate de agenția europeană Frontex arată că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că agenția europeană Frontex a prezentat joi la reuniunea miniștrilor de Interne din UE date care ar demonstra că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani, așa cum a susținut Austria.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul de Interne Lucian Bode: Date prezentate de agenția europeană Frontex arată că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani
Foto: Lucian Bode - colaj

”I-am cerut (ministrului austriac de Interne – n.red.) ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spațiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil. Cu atât mai mult cu cât noile date prezentate la Stockholm de către agenția europeană FRONTEX confirmă încă o dată că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani”, a scris Lucian Bode joi pe Facebook.

El a relatat întâlnirea cu ministrul austriac de Interne din cadrul Consiliului informal pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) organizat la Stockholm de Suedia, care deține președinția rotativă a UE.

”Am discutat cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, și sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut”, a mai scris Bode.

Reamintim că Austria a blocat în decembrie 2022 aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen pe motiv că România e una dintre țările aflate pe principala rută de migrație ilegală spre Austria. România a respins atunci acuzațiile, utilizând datele agenției europene Frontex.