Un hacker olandez a scos la vânzare toate datele personale ale austriecilor

Un hacker olandez a reușit să obțină datele personale ale tuturor persoanelor din Austria și le-a scos la vânzare.

Ian 26, 2023 - 06:56
Urmărește-ne peGoogle news
Un hacker olandez a scos la vânzare toate datele personale ale austriecilor
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Datele au fost scoase la vânzare pe un forum online în mai 2020, acestea fiind prezentate ca fiind „numele complet, sexul, adresa completă și data de naștere a probabil fiecărui cetățean” de pe teritoriul austriac, a precizat poliția din Austria într-un comunicat. Autenticitatea datelor a fost confirmată de poliție. 

Hackerul arestat în luna noiembrie 2020 avea fișiere care cuprindeau 9 milioane de seturi de date. Populația Austriei este de peste 9 milioane de persoane, astfel că acesta avea informații aproape despre toți cetățenii austrieci, potrivit G4media

Acesta a pus în vânzare și alte seturi de date similare din alte țări precum Italia, Olanda sau Columbia. 

Hackerul suspect, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat într-un apartament din Amsterdam. El este cunoscut de poliția internațională pentru astfel de practici și acum urmează să fie anchetat de poliția olandeză și de autoritățile judiciare. 

Declarația poliției austriece a fost publicată abia acum, la câteva luni distanță, pentru a nu îngreuna investigațiile. Nu au fost oferite și alte detalii cu privire la consecințele pentru securitatea datelor cetățenilor austrieci. 

Sursa: Adevarul.ro