Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, explică sărăcirea oamenilor din județ: „Când a fost perioada în care vasluienii erau foarte bogați?”

Dumitru Buzatu a răspuns acuzațiilor potrivit cărora PSD a sărăcit Vasluiul. Președintele Consiliului Județean a oferit un comentariu în stilul caracteristic.

Ian 25, 2023 - 11:49
Urmărește-ne peGoogle news
Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, explică sărăcirea oamenilor din județ: „Când a fost perioada în care vasluienii erau foarte bogați?”
Foto: vremeanoua.ro

Decalajele dintre Ardeal și Moldova continuă să se adâncească. Din acest motiv, Dumitru Buzatu a fost provocat de jurnaliști să se pronunțe asupra sărăciei din Vaslui.

Buzatu, reconfirmat în funcția de președinte al PSD Vaslui, a comentat ironic. El a ținut să precizeze că județul pe care-l reprezintă a fost mereu caracterizat de sărăcie.

„Ținta noastră, a membrilor PSD, a fost întotdeauna o viață decentă. Unii dintre propagandiștii politici vorbesc despre prosperitate, în special în timpul campaniilor electorale.

Sigur că prosperitatea înaintează cu pași înceți și nu e chiar prezentă în toate casele. Eu zic că noi, cei care suntem prezenți aici, și mulți alții care nu sunt, ne-am luptat ca să avem o guvernare bună, o viață decentă și cât este posibil să și prosperăm.

Una dintre temele preferate ale adversarilor noștri politici în timpul campaniei electorale a fost că PSD-ul a sărăcit Vasluiul. Eu mă întreb de foarte multă vreme, cunoscând și situația economică a județului, când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogați, se bucurau de cea mai mare prosperitate din țară și cum am făcut noi, cei care am fost votați de cele mai multe ori de cea mai mare parte a locuitorilor județului Vaslui, să-i sărăcim? Probabil că este aici un reflex al mitului lui Hesiod, care susținea că, în trecut, într-un timp nedefinit, a existat o epocă de aur și toate lucrurile erau perfecte”, a comentat politicianul, potrivit site-ului Vremea Nouă.