Doi șoferi români de autocar trimiși la somn de polițiști, după un control pe autostradă, în Germania

Poliția germană a scos de pe șosea doi șoferi români ai unui autocar cu 42 de pasageri, în Grünstadt. Erau pe drum aproape nonstop de 30 de ore.

Ian 24, 2023 - 11:01
Urmărește-ne peGoogle news
Doi șoferi români de autocar trimiși la somn de polițiști, după un control pe autostradă, în Germania
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

După cum a anunțat poliția luni, oficialii au controlat vineri traficul pe autostrăzile A61, A6 și A 650 și au condus autocarul din România până la o stație de camioane, în apropiere de Grünstadt. Din documentele prezentate de cei doi șoferi, rezultă că făcuseră o pauză de trei ore după un drum din Franța în România, înainte de a pleca înapoi spre Franța.

Practic, spune poliția germană, cei doi șoferi români nu făcuseră pauză suficient cât să plece din nou la drum și erau pe șosea, nonstop, de 30 de ore. Așa că șoferii au trebuit mai întâi să se odihnească înainte de a li se permite să continue călătoria cu pasagerii lor, scrie site-ul broadcasterului public german regional Südwestrundfunk.

Șoferii români au fost trimiși să se culce și amenzi semnificative vor fi aplicate atât lor, cât și companiei de transport la care sunt angajați.

Un caz de acest fel a fost descoperit pentru prima dată pe 11 noiembrie 2022. Un pasager dintr-un autocar din Europa de Est a informat un cunoscut că se temea pentru siguranța lui. Autocarul în care se afla era pe drum fără oprire de trei zile. Așa că a fost oprit și verificat la Grünstadt.

În autocar se aflau 71 de pasageri și trei șoferi, care conduceau pe rând. Șoferii făcuseră pauze, dar după ce polițiștii i-au chestionat pe pasageri, a fost clar că nu erau corecte. Pe deasupra, cei trei șoferi nu aveau permis de conducere autocare. Au fost deschise proceduri penale și șoferi de autocari înlocuitori pentru cei trei au fost nevoiți să vină să preia vehiculul.

Două săptămâni mai târziu, poliția de autostrăzi a oprit din nou un autocar de la aceeași companie. De asemenea, șoferii făcuseră prea puține pauze, iar permisele pentru transport călători lipseau. Drept urmare, poliția a efectuat o inspecție la scară largă la începutul lunii decembrie, pe autostrăzi. Aceeași companie de transport a fost prinsă din nou, de data aceasta însă în zona Karlsruhe.

Poliția vrea să continue controalele în februarie.

Sursa: Libertatea.ro