20 de pasageri intoxicaţi cu fum în urma unui scurtcircuit, la metroul din Ciudad de Mexico

Aproximativ 20 de pasageri au fost uşor intoxicaţi, luni, după un scurtcircuit în metroul din Ciudad de Mexico, cel mai recent episod dintr-o serie de incidente care au dus la întărirea securităţii într-una dintre cele mai frecventate reţele din lume, notează AFP.

Ian 24, 2023 - 08:49
Urmărește-ne peGoogle news
20 de pasageri intoxicaţi cu fum în urma unui scurtcircuit, la metroul din Ciudad de Mexico
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

"O cantitate mare de fum" a provocat "intoxicarea uşoară a aproximativ 20 de pasageri" cărora li s-au acordat îngrijiri medicale, a explicat directorul metroului, Guillermo Calderon, la postul de televiziune Milenio. Procuratura a deschis o anchetă, a spus el.

Pe 7 ianuarie, o studentă de 18 ani a murit şi alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite în urma unei coliziuni între două trenuri. Primarul capitalei Mexicului, Claudia Sheinbaum, a anunţat cinci zile mai târziu trimiterea la metrou a 6.060 de agenţi ai Gărzii Naţionale.

Posibilă candidată la prezidenţiale în 2024, Sheinbaum a lăsat să se înţeleagă că este vorba de prevenirea unor eventuale acte de sabotaj, potrivit analizei presei mexicane.Pe 15 ianuarie, un vagon s-a detaşat de un tren, provocând o nouă oprire a traficului.

În mai 2021, 26 de persoane au murit când un pod aerian s-a prăbuşit la trecerea unei rame de metrou.

Opoziţia denunţă lipsa investiţiilor în metrou, construit în 1969 de firma RATP pariziană şi care a transportat 837,4 milioane de pasageri în 2021 potrivit autorităţilor locale. 

Cel puţin o persoană a murit şi 16 au fost rănite  pe 7 ianuarie, în urma coliziunii dintre două rame de metrou în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, metropolă cu circa 20 de milioane de locuitori, relatează AFP.

„Şaisprezece persoane au fost transportate la spital. Deocamdată, a fost semnalat un regretabil deces”, a anunţat pe Twitter primarul Claudia Sheinbaum.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute încă.

Impactul între cele două rame de metrou a avut loc, potrivit primelor informaţii, într-un tunel care leagă staţiile Potrero şi La Raza, pe linia 3, care traversează oraşul de la nord la sud.

Metroul din Ciudad de Mexico este frecvent criticat din cauza lipsei de întreţinere.  În mai 2021, 26 de oameni au murit şi alte câteva zeci au fost răniți după prăbuşirea unui pod, în urma căreia o garnitură de metrou a căzut în gol.  

Sursa: Adevarul.ro