Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei: Războiul Occidentului împotriva Rusiei nu mai este hibrid, ci aproape real

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a făcut din nou mai multe declarații controversate despre Occident.

Ian 23, 2023 - 18:48
Urmărește-ne peGoogle news
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei: Războiul Occidentului împotriva Rusiei nu mai este hibrid, ci aproape real
Foto: MFA Russia/ Twitter

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că războiul "hibrid" al Rusiei cu țările occidentale a devenit aproape "real". El a făcut aceste noi declarații controversate, după ce a avut discuții cu ministrul de Externe sud-african, Naledi Pandor.

"Când vorbim despre ceea ce se întâmplă acolo, în Ucraina, vorbim despre faptul că acesta nu mai este un război hibrid, ci aproape unul real, pe care Occidentul îl pregătește de mult timp împotriva Rusiei, încercând să distrugă tot ce este rusesc: de la limbă, la cultură, care a fost în Ucraina timp de secole, și interzicând oamenilor să vorbească limba lor maternă", a declarat Serghei Lavrov într-o conferință de presă, scrie Kommersant.

Ministrul rus a mai afirmat că atât președintele anterior, cât și actualul președinte al Ucrainei au fost aleși sub sloganurile păcii, dar "instantaneu, imediat după alegeri, s-au transformat în președinți de război, președinți-rusofobi".

Pe 18 ianuarie, șeful Ministerului rus de Externe a declarat că operațiunea militară rusă din Ucraina a fost un răspuns la "războiul hibrid" declanșat de Occident.

Secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a afirmat cu o zi înainte atunci că țările occidentale poartă un război prin procură împotriva Rusiei, care "include elemente de participare indirectă la ostilități și elemente de război economic, financiar, război legal". Vladimir Putin susține că Rusia a lansat o operațiune militară pentru "oprirea războiului".

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat necesitatea consolidării cooperării dintre serviciile diplomatice ruse și bieloruse, scrie Interfax.

”Suntem hotărâți să consolidăm și mai mult interacțiunea dintre serviciile noastre diplomatice pe întregul spectru de relații”, a spus el în felicitările sale către omologul său din Belarus, Serghei Aleinik, și personalului Ministerului de Externe din Belarus, cu ocazia Zilei Muncitorului Diplomatic, sărbătorită în republică la 22 ianuarie.

După cum a subliniat Lavrov, "suntem gata să continuăm să lucrăm împreună cu oameni care au aceleași opinii pentru a construi o ordine mondială mai justă și pentru a obține respectarea universală a dreptului internațional, inclusiv a principiului neamestecului în afacerile interne ale țărilor suverane"

Ministrul rus de Externe a mai remarcat că "Școala de diplomație din Belarus și-a dovedit lumii întregi profesionalismul și eficiența ridicată" și le-a urat colegilor din Belarus "nou succes în domeniul diplomatic în întărirea legăturilor de prietenie și cooperare dintre Rusia și Belarus".

Sursa: DCNews