Cel puțin 10 persoane au fost ucise la sărbătoarea Anului Nou Chinezesc în SUA

Un atac a avut loc în Statele Unite ale Americii, unde 10 persoane au fost ucise la sărbătoarea Anului Nou Lunar.

Ian 22, 2023 - 16:54
Urmărește-ne peGoogle news
Cel puțin 10 persoane au fost ucise la sărbătoarea Anului Nou Chinezesc în SUA
Foto: Captură Video

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și 10 au fost rănite într-un atac în masă la est de Los Angeles, la o sărbătoare a Anului Nou Lunar care a atras mii de oameni, a declarat poliția.

Sergentul Bob Boese de la Departamentul Sheriff-ului din Los Angeles a declarat că atacul, care a avut loc sâmbătă noaptea, s-a petrecut pe Garvey Avenue din Monterey Park.

Potrivit poliției, atacatorul este bărbat și este încă în libertate. Ca urmare a incidentului și a respectului pentru victime, festivitățile cu ocazia Anului Nou Lunar din Monterey Park au fost anulate.

Jurnalistul și videograful Sean Backner-Carmitchel, care relatează din Monterey Park, a declarat pentru Al Jazeera că detaliile incidentului sunt încă „destul de neclare”.

„Așteptăm numele [celor decedați] și motivul suspectului. Mulți dintre oamenii care s-au adunat aici sunt în stare de șoc”, a adăugat el. 

Monterey Park este un oraș de aproximativ 60.000 de locuitori cu o populație asiatică mare, care se află la aproximativ 16 km (10 mile) de centrul orașului Los Angeles.

Seung Won Choi, care deține restaurantul cu grătar cu fructe de mare Clam House, vizavi de locul unde a avut loc atacul, a declarat pentru Los Angles Times că trei persoane au intrat în restaurantul său și i-au cerut să încuie ușile.

Oamenii i-au mai spus lui Choi că a fost vorba de un om cu o mitralieră care avea asupra lui mai multe cartușe de muniție.

Incidentul marchează al cincilea atac în masă din SUA în această lună și cel mai mortal de când 21 de persoane au fost ucise într-o școală din Uvalde, Texas, potrivit bazei de date AP/USA Today.

Cele mai recente violențe au loc la două luni după ce cinci persoane au fost ucise într-un club de noapte din Colorado Springs, conform Al Jazeera.