PNL pregătește excluderea lui Florin Cîțu din partid

Informații din interiorul PNL arată că platforma de dezbatere internă anunțată de Florin Cîțu este un paravan în spatele căruia fostul premier încearcă să se salveze politic, potrivit România TV.

Ian 22, 2023 - 12:23
Urmărește-ne peGoogle news
PNL pregătește excluderea lui Florin Cîțu din partid
Foto: Florin Cîțu/ Facebook

Fiind la curent cu faptul că mai mulți lideri ai PNL au pus problema excluderii sale din partid, fostul premier încearcă să joace ofensiv excluderea sa din rândurile liberalilor.

Astfel, acesta a anunțat ca va lansa în curând Forumul de Dreapta, o platformă politică internă care se vrea a fi una în opoziție radicală cu PSD. Surse din PNL arată că prin această platformă Florin Cîțu încearcă să dinamiteze atât relațiile interne din PNL, cât și pe cele cu partenerii de guvernare ai liberalilor.

Calculul fostului premier este unul simplu: cu cât mai divizat și izolat politic va fi PNL, inclusiv prin provocarea unor conflicte la nivelul Coaliției, cu atât șansele sale de supraviețuire politică ar putea crește.

Aceste surse arată că Florin Cîțu recurge la această tactică în disperare de cauză. Știe că urmează să fie demis din partid, împreună cu prietenul său Dan Vîlceanu, pentru atacurile repetate la adresa conducerii partidului și acționează la rupere, încercând să arate că este eliminat din PNL din cauza convingerilor sale.

Florin Cîțu a transmis pe pagina sa de Facebook că „socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare naționalizare prin suprataxare și suprareglementare”.

„Socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare NAȚIONALIZARE prin suprataxare și suprareglementare.

De un an de zile asistăm la cel mai agresiv atac al socialiștilor și extremiștilor de stânga împotriva capitalului și acumulării de capital (inclusiv capital uman). Doar în timpul comuniștilor, a dictaturilor Iliescu/Năstase sau a mineriadelor PSD-iste am mai văzut ceva similar.

Pentru Ciolacu și socialiștii lui nu există pensii „nesimțite”, salarii și sporuri în sectorul bugetar „nesimțite”. Nu. Pentru socialiști există doar profituri „nesimțite” în sectorul privat. Profituri care sunt suprataxate ca să se plătească pensiile speciale, salariile și sporurile din sectorul bugetar.

Socialiștii și extremiștii de stânga vor să omoare tot ce înseamnă sector privat și să aibă control total asupra resurselor din economie. Nu-i vom lăsa. Ne vom lupta pentru libertate economică, pentru libertate individuală, pentru eliminarea barierelor în calea acumulării de capital, pentru eliminarea tuturor suprataxelor.

Doar prin acumulare rapidă de capital putem să devenim o putere economică și să fim respectați în UE. În curând #ForumulDeDreapta”, a declarat Florin Cîțu.