Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a anunțat că țara sa îşi menţine veto-ul faţă de extinderea Spaţiului Schengen, „atât timp cât acesta nu funcţionează”

Acesta cere măsuri concrete din partea Comisiei Europene pentru întărirea protecţiei frontierei externe a UE.

Ian 22, 2023 - 12:19
Ian 22, 2023 - 12:39
Urmărește-ne peGoogle news
Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a anunțat că țara sa îşi menţine veto-ul faţă de extinderea Spaţiului Schengen, „atât timp cât acesta nu funcţionează”
Foto: EPP/ Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Cancelarul Austriei, tupeu maxim la adresa românilor! Karl Nehammer a făcut anunţul înaintea unei vizite în Bulgaria.

„Atât timp cât Spaţiul Schengen nu funcţionează, şi, spre exemplu, Germania desfăşoară controale la frontiere cu alte state membre Schengen precum Austria, la fel cum procedează şi multe alte state europene, nu putem extinde acest Spaţiu. Veto-ul Austriei rămâne, de aceea, în vigoare, până când situaţia se va schimba fundamental”, a declarat Karl Nehammer.

Cancelarul Austriei şi ministrul de interne Gerhard Karner se vor deplasa, luni, la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia. Înaintea vizitei, KArl Nehammer a cerut „sprijin deplin pentru Bulgaria şi România şi, în fine, măsuri concrete din partea Comisiei Europene pentru întărirea protecţiei frontierei externe”.

„Bulgaria trebuie să fie în poziţia de a construi o protecţie a frontierei la fel de robustă ca Grecia. Pentru aceasta, trebuie puse la dispoziţie fondurile necesare din bugetul UE. Trebuie să apăsăm şi mai tare pe frână în privinţa azilului, nu doar în Austria, ci în toată Europa”, a mai declarat şeful guvernului de la Viena.

„Numărul mare de migranţi reţinuţi în Austria arată că sistemul Schengen este nefuncţional, iar, atât timp cât acest sistem şi protecţia frontierelor externe nu funcţionează, nici nu poate exista o extindere”, mai consideră Karl Nehammer.