Încă șase noi documente confidenţiale, confiscate din reşedinţa familiei preşedintelui Biden

Cei din Departamentul de Justiție al SUA (DoJ) au găsit săptămâna trecută încă șase documente clasificate în timpul unei percheziții de 13 ore care a avut loc în reşedinţa familiei preşedintelui Biden din statul Delaware. Anunțul a fost făcut de avocatul personal al liderului american, potrivit Libertatea.ro, care citează presa străină

Urmărește-ne peGoogle news
Încă șase noi documente confidenţiale, confiscate din reşedinţa familiei preşedintelui Biden
Foto: The White House

Unele documente confiscate vineri de la proprietatea Wilmington erau din perioada în care Joe Biden era senator, iar altele din mandatul său ca vicepreședinte sub Barack Obama.

Avocatul Bob Bauer a spus că „note scrise de mână personal” și „materiale din jur” au fost, de asemenea, luate.Domnul Biden și soția sa nu au fost prezenți.

„Departamentul de Justiţie a intrat în posesia unor documente relevante pentru investigaţia sa, inclusiv şase elemente constând în documente” clasificate, în timpul unei percheziţii care a avut , vineri, în reşedinţa preşedintelui american.

Cei doi soți nu afost prezenți în locuință în timpul percheziției. Președintele a oferit acces „la locuința sa pentru a permite Departamentului de Justiție să efectueze o percheziție în întregul sediu pentru potențiale înregistrări vicepreședințiale și potențiale materiale clasificate”, a mai precizat avocatul președintelui, potrivit BBC.

La începutul acestei luni, avocații lui Biden au declarat că un prim lot de documente clasificate a fost găsit pe 2 noiembrie la Penn Biden Center, un think-tank fondat de președinte la Washington DC.

Un al doilea lot de înregistrări a fost găsit pe 20 decembrie în garajul de la casa sa din Wilmington, în timp ce un alt document a fost găsit într-un spațiu de depozitare al casei pe 12 ianuarie, au spus avocații săi.

O lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să transmită Arhivelor Naţionale toate email-urile, scrisorile şi alte documente de lucru.

Echipa lui Biden insistă că președintele a cooperat pe deplin cu ancheta condusă de Departamentul de Justiție, spunând că acesta nu a dezvăluit public descoperirea unor dosare clasificate înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Descoperirea are loc în timp ce fostul președinte american Donald Trump se confruntă și cu o anchetă pentru presupusa manipulare greșită a sutelor de documente clasificate la reședința sa din Florida Mar-a-Lago și presupusa nerespectare a unei citații.

Trump și avocații săi s-au opus să predea documentele până când FBI a percheziționat casa lui de vacanță din Florida în august anul trecut. El susține că președintele Biden este tratat mai favorabil de către FBI.

Sursa: Libertatea.ro