Un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri a fost descoperit pe un teren viran din Giurgiu - Bărbatul care l-a descoperit, l-a ridicat şi l-a dus acasă

Un bărbat din judeţul Giurgiu, care sâmbătă a găsit un proiectil vechi pe un teren viran, a luat muniţia şi a dus-o acasă. Rudele bărbatului şi-au dat seama de pericol şi au anunţat autorităţile care au ridicat proiectilul pentru a-l detona în condiţii de siguranţă.

Ian 21, 2023 - 19:28
Urmărește-ne peGoogle news
Un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri a fost descoperit pe un teren viran din Giurgiu - Bărbatul care l-a descoperit, l-a ridicat şi l-a dus acasă
Foto: ISU Giurgiu

Proiectilul exploziv de calibru 100 milimetri a fost descoperit sâmbătă după-amiază, pe un teren viran din localitatea Slobozia.

„Bărbatul care l-a descoperit nu şi-a dat seama de pericol, l-a ridicat şi l-a dus acasă. Din fericire, ceilalţi membri ai familiei au anunţat autorităţile pentru că au bănuit că obiectul respectiv face parte din categoria muniţiei neexplodate. Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm. Muniţia a fost ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate”, informează oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

Este a treia astfel de descoperire, de la începutul anului, în judeţul Giurgiu. Recent, un proiectil exploziv de calibrul 76 milimetri şi un focos fuzant au fost găsite în pădurea din localitatea Călugăreni şi pe un teren agricol din Stoeneşti.

Pirotehniştii atrag atenţia asupra faptului că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi le recomandă celor care găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe să nu le atingă sau lovească, să nu le ridice şi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Sursa: G4Media