O polițistă, șefa unui post de poliție din Maramureș, cercetă după ce a înlocuit țigările de contrabandă confiscate cu baxuri pline cu rumeguș

Mafia țigărilor de contrabandă demonstrează, încă o dată, că a penetrat până și autoritățile care aplică legea. O dovedește cazul unei polițiste din Maramureș, cercetată penal după ce a înlocuit țigările de contrabandă confiscate în timpul unei razii cu baxuri pline cu rumeguș.

Urmărește-ne peGoogle news
O polițistă, șefa unui post de poliție din Maramureș, cercetă după ce a înlocuit țigările de contrabandă confiscate cu baxuri pline cu rumeguș
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

Dosarul a fost înaintat de procurori magistraților Judecătoriei din Dragomirești.

Persoana vizată de anchetă este polițistă în localitatea Bârsana, județul Maramureș. Asupra ei planează suspiciunea că a sustras ţigările de contrabandă care erau depozitate în camera cu probe și, după ce le-a golit de marfă, a umplut pachetele cu rumeguș.

Perchezițiile efectuate, precum și cercetărilor colegilor au determinat-o pe femeie să își recunoască fapta.

Cazul datează din noiembrie 2022. Polițiștii din Bârsana au descins la o adresă, iar acolo, în podul unei case părăsite, au descoperit 5.568 de pachete de țigări de contrabandă. Proveniența țigărilor – Duty free și Republica Moldova. Cum a fost vorba despre o captură impresionantă, presa locală a prezentat cazul cu lux de amănunte.

Mai departe, așa cum o impune procedura, țigările de contrabandă au fost confiscate și depozitate în camera de corpuri delicte a IPJ Maramureș. Dar, aici, la un control amănunțit, polițiștii au realizat că în pachetele depozitate nu sunt țigări, ci rumeguș.

Ancheta i-a condus pe oamenii legi direct la şefa postului de Poliţie din localitatea Bârsana. Acum, ea este cercetată penal după ce, la audieri, ea le-a recunoscut procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, că a pus rumeguș în pachetele de țigări.

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș nu a comentat nicidecum cazul. În schimb, potrivit vasiledale.ro, avocata Geanina Cuc, care o apără pe șefa postului de Poliție din Bârsana, a declarat că este vorba despre un dosar in rem, nicidecum unul deschis pe numele clientei sale.

„Clienta mea nu a fost audiată în acest dosar până în acest moment. Nu ni s-a adus la cunoștință că am avea o calitate în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești. Noi nu negăm existența acestui dosar deschis IN REM și nu împotriva unei persoane. Este posibil să fi fost audiate mai multe persoane, dar clienta mea nu a fost audiată. Clienta mea este la serviciu și în acest moment. Știm că este un control intern al IPJ Maramureș, dar nici în acest caz clienta mea nu a fost audiată”, a menționat Geanina Cuc.

Sursa: Gândul.ro