Șef din Jandarmerie, promovat după ce a condus băut și a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Un nou scandal are în centru Jandarmeria Română. În instituție se știa că unul dintre șefi a fost prins băut la volan și are dosar penal. Chiar și așa, Iulian Adrian Paloșanu a primit o nouă funcție și un salariu de excelență. Superiorul său direct l-a lăudat în fața magistraților, iar Jandarmeria Română spune că nu-l va cerceta disciplinar pe ofițer.

Ian 20, 2023 - 15:16
Urmărește-ne peGoogle news
Șef din Jandarmerie, promovat după ce a condus băut și a fost condamnat la închisoare cu suspendare
Foto: Palosanu Iulian / Linkedin

Iulian Adrian Paloșanu, șeful Departamentului de tehnică al Jandarmeriei Române, a fost condamnat, la finalul anului trecut, de Tribunalul Militar București, la 2 ani de închisoare cu suspendare. Totul după ce, în 2020, s-a urcat băut la volan și a refuzat să îi fie recoltate probe de sânge.

Condamnarea a fost stabilită în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției pe care Iulian Adrian Paloșanu l-a semnat cu Parchetul.

Pe de altă parte, Jandarmeria Română a anunțat cercetarea disciplinară a lui Paloșanu abia după ce acesta a fost condamnat.

Reacția Jandarmeriei în cazul șefului prins băut la volan:

"Având în vedere fapta pentru care Tribunalul Militar a emis o sentință definitivă (faptă care nu a fost săvârșită în timpul programului de lucru sau în legătură cu atribuțiile specifice serviciului), la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române nu a fost identificat cadrul legal suplimentar pentru declanșarea cercetării prealabile în legătură cu aspectele menționate."

Cu toate acestea, jandarmului condamnat i s-a permis să candideze la concursul pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului Evaluare de Risc și Sisteme Tehnice, Post pe care l-a și câștigat, fiind numit în funcție la începutul anului 2022.

Șeful condamnatului, Colonelul Francois Louis Dumitrescu, l-a susținut pe Paloșanu în cursul anchetei. Chiar a depus la dosar o caracterizare laudativă la adresa lui. Aprecierile șefului direct au cântărit în soluția pe care a dat-o magistratul militar.

Sursa: Realitatea