Ștergerea accidentală a fișierelor a provocat o prăbușire în US Air Force pe 11 ianuarie

Administrația Federală a Aviației a declarat că a făcut modificările necesare în sistemul informatic și „a luat măsuri pentru a-i îmbunătăți stabilitatea”.

Ian 20, 2023 - 07:02
Urmărește-ne peGoogle news
Ștergerea accidentală a fișierelor a provocat o prăbușire în US Air Force pe 11 ianuarie
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Rezultatele preliminare ale investigației au arătat că ștergerea accidentală a fișierelor din sistemul informatic al Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA) a provocat o întrerupere globală și o întrerupere a traficului aerian în Statele Unite, se arată într-un comunicat emis de departament joi.

Documentul notează că „personalul contractual a șters din neatenție fișiere în timp ce lucra pentru a repara sincronizarea dintre baza de date primară și baza de date de așteptare”. 

„Agenția nu a găsit nicio dovadă a unui atac cibernetic sau a unei intenții rău intenționate până în prezent. FAA continuă să investigheze circumstanțele din jurul întreruperii”, se arată în comunicat.

Autoritatea de reglementare a declarat că a făcut modificările necesare sistemului informatic și „a luat măsuri pentru a-i îmbunătăți stabilitatea”.

Eșecul sistemului informatic al FAA din 11 ianuarie a durat mai puțin de două ore, dar a dus la mii de întârzieri și anulări de zboruri. 

Sursa: Adevarul.ro