Percheziții la Poliția Locală a Sectorului 1 - Suspiciuni de corupție la contracte privind achiziționarea de echipamente pentru dotarea poliției locale

Sunt suspiciuni de corupție la Poliția Locală a Sectorului 1. Procurorii fac percheziții în patru locații și la sediul unor instituții publice, joi, 19.01.2023.

Ian 19, 2023 - 16:20
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții la Poliția Locală a Sectorului 1 - Suspiciuni de corupție la contracte privind achiziționarea de echipamente pentru dotarea poliției locale
Foto: Poliția Locală a Sectorului 1 / Imagine cu caracter ilustrativ

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA.