Secretarul general adjunct al NATO: „Este primejdios să subestimăm Rusia”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că Rusia nu trebuie subestimată întrucât ”Putin e pregătit pentru un război de durată”.

Urmărește-ne peGoogle news
Secretarul general adjunct al NATO: „Este primejdios să subestimăm Rusia”
Foto: Captură Video

”Este primejdios să subestimăm Rusia. Putin e pregătit pentru un război de durată. A accelerat producția de armament și achiziționeaza și de la regimuri autoritare, precum Iranul. Și, cel mai important, nu am sesizat niciun semn că Putin și-a schimbat obiectivele în Ucraina. De aceea, și noi trebuie să fim pregătiți să sprijinim Ucraina pe termen lung”, afirmă Mircea geoană, citat de Știrile Pro TV.

Declarația lui Geoană a fost făcută după ce președintele rus a afirmat că Moscova nu a avut cum să nu reacționeze la evenimentele care au avut loc în Ucraina din 2014.

Liderul de la Kremlin susține că ”ostilitățile pe scară largă în Donbas nu s-au oprit din 2014”, și că tot ce se face azi ”inclusiv într-o operațiune militară specială, este o încercare de a opri acest război”.

”Acesta este sensul operațiunii noastre și să ne protejăm oamenii care trăiesc acolo, în aceste teritorii”, afirma Vladimir Putin, citate de sursa amintită mai sus.