Volodimir Zelenski: În timp de război, nu au loc accidente

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că "nu au loc accidente în timp de război", după ce 14 persoane au murit într-un accident de elicopter în capitala Kiev.

Ian 19, 2023 - 10:32
Urmărește-ne peGoogle news
Volodimir Zelenski: În timp de război, nu au loc accidente
Foto: Captură Video

Ucraina nu a susţinut că Rusia ar fi implicată, dar Zelenski a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că tragedia a fost o consecinţă a războiului. Ministrul de interne, Denis Monastirski, a murit, alături de mai mulţi colegi. Zelenski i-a îndemnat din nou pe aliaţi să trimită rapid mai multe arme înainte de noile ofensive ruseşti, scrie Rador, citând BBC.

"Timpul pe care lumea liberă îl foloseşte pentru a gândi este folosit de statul terorist pentru a ucide", a explicat el. Remarca a fost interpretată ca o cerere către Germania de a se grăbi cu livrarea tancurilor Leopard. 

Printre victimele accidentului s-au numărat ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin, secretarul de stat Iuri Lubkovici, asistentul lor şi echipajul elicopterului.

"25 de persoane au fost rănite, dintre care 10 copii. Până în acest moment, trei copii au murit. Este o durere de nedescris. Elicopterul a căzut pe teritoriul uneia dintre grădiniţe. Am instruit Serviciul de Securitate al Ucrainei ca, în colaborare cu Poliţia Naţională şi alte instituţii autorizate, să afle toate circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat", spunea Volodimir Zelenski, ieri, citat de Rador.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj după acest incident grav. 

"Transmit condoleanţe din partea Guvernului României familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter la Brovari, unde printre victime se numără şi ministrul de Interne al Ucrainei şi echipa sa. În aceste momente dureroase, trebuie să rămânem alături de Ucraina şi să ne menţinem hotărârea de a-i ajuta să câştige acest război", a scris premierul pe Twitter. 

Și preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a deplâns miercuri moartea ministrului de interne ucrainean Denis Monastîrski, despre care a spus că a fost un mare prieten al Uniunii Europene, transmit AFP, DPA şi Reuters.

"Suntem alături de durerea Ucrainei, după tragicul accident de elicopter", a scris Michel pe Twitter

Sursa: DCNews