Un individ care se declară „suveran” și „om viu” a fost arestat la Judecătoria Sinaia. Bărbatul a ignorat solicitările de prezentare la Poliție, într-un dosar

Florin Ionuț G. este un cetățean din Neamț care se declară ”om viu” și nu persoană, adept al unei ideologii care nu recunoaște autoritatea Statului Român, așa numită sectă a „Suveranilor”- care au documente de identitate proprii -, și a fost arestat de Judecătoria Sinaia.

Ian 18, 2023 - 16:24
Urmărește-ne peGoogle news
Un individ care se declară „suveran” și „om viu” a fost arestat la Judecătoria Sinaia. Bărbatul a ignorat solicitările de prezentare la Poliție, într-un dosar
Foto: Știrile Pro TV

Individul „suveran” este cercetat într-un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Inițial, Ionuț G. a fost plasat în control judiciar de către procurorii din Sinaia. Pentru că nu a respectat obligațiile impuse de către această formă de măsură preventivă, procurorii au cerut instanței arestarea preventivă, solicitare acceptată de Judecătoria Sinaia pe data de 5 ianuarie, transmite publicația locală „Ziarul Incomod”.

Deși a fost citat de nenumărate ori, contactat telefonic, dar și prin intermediul rețelelor de socializare, căutat prin toată țara, șoferul a ignorat polițiștii și a refuzat categoric să vină la audieri. Și-a explicat atitudinea invocând faptul că el este membru al comunității „Suveranilor”, fiind o ființă vie care nu recunoaște autoritatea statului, și nici legile țării în care trăiește. În cele din urmă a fost adus cu mandate la audieri chiar înainte de Crăciun, în decembrie 2022. Atunci procurorii l-au plasat în control judiciar și l-au lăsat în libertate.

Florin Ionuț G. avea obligația să se prezinte periodic la poliție, pe care nu a respectat-o. Când polițiștii l-au contactat telefonic și i-au cerut să vină la secție, individul le-a cerut să nu-l mai deranjeze întrucât se află într-o vizită.

„Totodată, în cuprinsul procesului-verbal încheiat cu ocazia aducerii la îndeplinire a mandatului de aducere se arată că inculpatul a fost contactat telefonic, ocazie cu care a declarat că se află la nişte cunoştinţe şi că nu se va deplasa la instanţă, solicitând să nu mai fie deranjat”, se arată în documentele de la dosar, potrivit sursei citate

Florin Ionuț G. a fost prins de un echipaj al poliției rutiere circulând pe DN1 cu o mașină radiată din Germania și neînmatriculată în România. Fapta s-a întâmplat în anul 2020.

Pe numele acestui bărbat a fost deschis, de atunci, dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Dat fiind atitudinea „suveranului”, instanța a decis arestarea bărbatului în lipsă, iar în prezent se află încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.

Tribunalul Prahova a respins, în data de 11 ianuarie 2023, contestația făcută de Florin Ionuț G. la decizia de arestare preventivă dispusă de instanța de fond.

Sursa: Știrile Pro TV