Un autocar cu 52 de pasageri, toţi români, s-a răsturnat, luni, pe autostrada A13 din Italia, lângă Padova

În urma accidentului mai multe persoane au fost rănite, două fiind transportate la spital cu elicopterul.

Ian 16, 2023 - 18:31
Urmărește-ne peGoogle news
Un autocar cu 52 de pasageri, toţi români, s-a răsturnat, luni, pe autostrada A13 din Italia, lângă Padova
Foto: Captură Video

Autocar cu români, răsturnat pe autostradă. În autocar se aflau 52 de pasageri, adulți și copii de naționalitate română, scrie presa din Italia. Conform ultimelor informaţii, 22 de persoane au fost transportate la spital, dintre care una este în stare gravă.

Accidentul a avut loc pe șoseaua de legătură între autostrada A13 Bologna-Padova cu A4 Torino-Trieste. Autocarul a plecat de la Palermo în cursul serii trecute, dar avea pasageri și din Roma. La fața locului au sosit ambulanțe din Veneția și Padova, precum și voluntarii de serviciu. Au fost prezenți, de asemenea, pompierii și Poliția rutieră, precum și personalul Autostrade per l’Italia.

Comandantul poliţiei rutiere, Gianfranco Marturano, a declarat că urmează să fie clarificate cauzele accidentului, conform ilgazzettino.it. Acesta a precizat că autocarul spre îndrepta spre Veneţia, iar pe rampa de accelerare pentru a reveni pe autostradă, şoferul a pierdut controlul autovehicului. Şoferul a fost testat penru consumul de alcool, iar testul a fost negativ. „Pe acea porţiune de drum viteza permisă este de 40 km/h aşa că mergem să verificăm viteza pe care o avea şi motivul pentru care a ratat complet manevra. Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere şi de odihnă. Chiar ar fi putut fi mult mai rău”, a spus Gianfranco Marturano.