Un ofițer al Poliției Metropolitane din Londra a recunoscut că a comis zeci de violuri și infracțiuni sexuale

Potrivit BBC News, este vorba despre David Carrick, în vârstă de 48 de ani, care le-a cunoscut pe câteva dintre victime prin intermediul site-urilor matrimoniale.

Ian 16, 2023 - 18:29
Urmărește-ne peGoogle news
Un ofițer al Poliției Metropolitane din Londra a recunoscut că a comis zeci de violuri și infracțiuni sexuale
Foto: Diane Abbott MP / Twitter

El a pledat vinovat pentru 49 de infracțiuni, care au fost comise pe parcursul a două decenii.

Poliția londoneză și-a cerut scuze după ce a reieșit că - cel puțin 9 fapte ale lui - au intrat în atenția poliției, inclusiv acuzații de viol, între anii 2000 și 2021.

Un ofițer superior a declarat că aceste infracțiuni sunt ”fără precedent în poliție”.

Comisarul adjunct Barbara Gray: 

„Ar fi trebuit să-i observăm modelul de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat ocaziile de a-l scoate din sistem. Ne pare foarte rău că, pentru că a putut să se folosească de funcția de ofițer de poliție - a prelungit suferința victimelor sale. Știm că s-au simțit incapabile să se prezinte public mai devreme, pentru că le-a spus că nu vor fi crezute”.

Carrick, care a recunoscut 24 de acuzații de viol, a fost suspendat din serviciu când a fost arestat, în octombrie 2021.

Infracțiunile sale au fost comise între anii 2003 și 2020, iar cele mai multe au avut loc în Hertfordshire, unde locuia.

El controla cu ce se îmbrăcau femeile, ce mâncau, unde dormeau și chiar le împiedica pe unele dintre ele să le vorbească propriilor copii.

Jaswant Narwal, procurorul-șef al Crown Prosecution Service:

„Rolul lui Carrick a fost acela de a proteja publicul, dar totuși, timp de 17 ani, în viața sa privată, a făcut exact opusul. Este un bărbat care a degradat, a denigrat și a agresat sexual și violat femei, fără milă. Iar pe măsură ce timpul trecea, severitatea faptelor sale s-a intensificat, crezând că va scăpa cu asta”.

Ea a mai spus că „amploarea degradării la care Carrick și-a supus victimele nu seamănă cu nimic din ce am întâlnit în cei 34 de ani petrecuți în Serviciul Procuraturii Coroanei”.

Carrick, care a activat în cadrul Comandamentului Protecției Parlamentare și Diplomatice, a recunoscut luni, la Southwark Crown Court, patru capete de acuzare de viol, detenție ilegală și asalt indecent față de de o femeie de 40 de ani, în 2003.

Iar acum Carrick a pledat deja vinovat pentru 43 de acuzații, inclusiv 20 de acuzații de viol.

Carrick a recunoscut că a violat nouă femei, unele de-a lungul lunilor sau ani de zile, multe dintre aceste atacuri implicând violență, care le-ar fi rănit fizic.

Det Ch Insp Iain Moor, din Bedfordshire, Cambridgeshire și Hertfordshire Major Crime Unit:

„Detaliile crimelor lui David Carrick sunt cu adevărat șocante. Bănuiesc că mulți se vor îngrozi când vor auzi ce a făcut, dar sper că victimele și publicul mai larg vor înțelege că nimeni nu este mai presus de lege și că serviciul de poliție îi va urmări fără încetare pe acei infractori care au drept țintă femeile în acest fel”.

El a spus că se așteaptă să apară și mai multe victime.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat „absolut dezgustat și îngrozit” de crimele lui Carrick. El a spus că „trebuie să se răspundă la întrebări serioase despre cum a reușit să abuzeze de poziția sa de ofițer în acest mod îngrozitor”.

Purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru britanic a spus că este „un caz îngrozitor” și că „gândurile lui Rishi Sunak se îndreaptă către toate victimele [lui Carrick]”.

Sursa: Pro TV