Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

Marea protagonistă a filmului italian, Lollobrigida era născută la Subiaco, la 14 iulie 1927. Ea a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă.

Ian 16, 2023 - 14:43
Urmărește-ne peGoogle news
Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani
Foto: Ruben Trasatti / Twitter

A fost numită de mulți drept cea mai frumoasă femeie din lume în acea perioadă.

După cariera sa în faţa camerei de filmat, Lollobrigida s-a dedicat fotografiei şi sculpturii.

În ultimii ani, vedeta s-a aflat în centrul unei dispute de familie, iar un judecător i-a atribuit un tutore.

În pofida acestor piedici, Lollobrigida a candidat în 2022 pentru Parlament, la alegerile legislative din 25 septembrie.

În septembrie anul trecut, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Cu patru ani în urmă, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant'Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

Ea a jucat în filme precum Oraşul se apără, Fanfan la Tulipe sau Pane amore and fantasy.

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1947.