O componentă a unei rachete a fost găsită pe plaja dintre Gura Portiței și Peribonia

În zona Periboina – Săcele, motorul unei rachete a fost scos la mal de valuri, fiind ridicat de pompierii constănțeni, care au precizat faptul că nu prezintă niciun pericol. Obiectul va fi predat Ministerului Apărării Naționale.

Ian 16, 2023 - 11:10
Ian 16, 2023 - 11:19
Urmărește-ne peGoogle news
O componentă a unei rachete a fost găsită pe plaja dintre Gura Portiței și Peribonia
Foto: ISU Dobrogea

Un grup de studenți a raportat existența unei piese de artilerie grea pe plaja dintre Gura Portiței și Peribonia. Garda de Coastă s-a prezentat deja la fata locului pentru a securiza zona respectivă. ISU Tulcea a și ridicat acea piesă  de artilerie ce pare a fi o bucată dintr-o rachetă pentru a o expertiza. Trebuie identificat dacă în zonă e un poligon și de acolo provine piesa descoperită sau dacă are legatură cu razboiul de la graniță. Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, bucata de rachetă găsită ar fi de proveniență rusească. Pirotehniștii au intervenit la fața locului.

Din primele informații, un grup de studenți a raportat existența unei piese de artilerie pe plajă între Gura Portiței și Periboina. 

S-au anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). 

O echipă a GN Constanța / Garda de Coastă s-a deplasat la față locului pentru a asigura zona până când autoritatea competență va interveni pentru neutralizarea sau ridicarea acesteia.

“La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta (motorul rachetei)”, a anunţat ISU Dobrogea.