Preşedintele rus Vladimir Putin susține că „operațiunea militară specială” din Ucraina înregistrează o „dinamica pozitivă”

Preşedintele rus Vladimir Putin susține că operaţiunea militară specială din Ucraina indică o tendinţă pozitivă, informează Reuters şi AFP.

Ian 15, 2023 - 15:15
Urmărește-ne peGoogle news
Preşedintele rus Vladimir Putin susține că „operațiunea militară specială” din Ucraina înregistrează o „dinamica pozitivă”
Foto: Kremlin.ru

Dinamica este pozitivă. Totul se desfăşoară conform planului Ministerului Apărării şi Statului Major, a declarat Putin pentru postul de televiziune public Rossiya-1.

În plus, Putin şi-a exprimat speranţa că soldaţii ruşi vor obţine şi alte victorii după cele revendicate de Moscova în această săptămână la Soledar.

Şi sper că luptătorii noştri ne vor da încă o dată satisfacţie prin rezultatele lor militare, a continuat şeful statului rus.

Armatele rusă şi ucraineană revendicau vineri fiecare controlul asupra oraşului Soledar din estul Ucrainei, ce împreună cu oraşul învecinat Bahmut este scena unor lupte crâncene, descrise de un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept cele mai sângeroase de la începutul invaziei ruse.

Bilanţul atacului cu rachete efectuat sâmbătă de forţele ruse asupra unui bloc de apartamente din oraşul ucrainean Dnipro a urcat la 20 de morţi, au indicat date oficiale publicate duminică. Până duminică dimineaţă, 73 de persoane rănite, printre care 14 copii, au fost salvate de sub dărâmăturile clădirii parţial prăbuşite, a anunţat Apărarea Civilă Ucraineană pe Telegram.

Putin a vorbit și despre situația economică.

Situaţia în economie este stabilă, mult mai bună comparativ nu doar cu ce au prognozat oponenţii noştri, dar şi cu ce am estimat noi. Şomajul este la un nivel minim istoric. Inflaţia este mai mică decât era de aşteptat şi, foarte important, are o tendinţă descendentă, a mai spus Vladimir Putin.

Economia rusă s-a contractat în 2022 sub greutatea sancţiunilor adoptate de Occident, dar mult mai puţin decât prognozau majoritatea economiştilor. Potrivit previziunilor guvernului rus, economia de 2.140 de miliarde de dolari ar urma să se contracteze cu 0,8% în acest an.