Finul unui primar din Gorj a lovit cu maşina un om şi a fugit de la locul accidentului

Un bărbat de 62 de ani din comuna Slivileşti din județul Gorj a murit noaptea trecută, în timp ce mergea pe marginea străzii. Acesta a fost lovit de un autoturism pe DJ 673, iar după impact, şoferul a fugit de la locul accidentului, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Ian 15, 2023 - 11:32
Urmărește-ne peGoogle news
Finul unui primar din Gorj a lovit cu maşina un om şi a fugit de la locul accidentului
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

Din nefericire, șoferul – un bărbat de 37 de ani, care se întorcea acasă dintr-un alt sat, unde fusese la o petrecere cu prietenii  – nici mărcar nu a încetinit. O femeie care a auzit bufnitura puternică şi a văzut apoi victima pe şosea a alertat autoritățile apelând 112. ”Important era să oprească. Toată lumea greşeşte, dar nu se face. Poate dacă el suna, poate era să fie în viaţă”,  spune Ionuţ Duţu, fiul victimei, potrivit observatornews.ro.

Șoferul vinovat era chiar finul primarului comunei Slivileşti, acesta, ducându-se speriat acasă la naşul său, unde a lăsat maşina în curte  şi a plecat pe jos acasă. ”Mi-a spus foarte speriat că el crede că a dat peste ceva. Eu am zis: Ce, ceva? Nu văzui, dar eu dădui peste ceva. Nu ştiu ce să fac, mi-a zis. Bine, gândeşte-te! Şi eu am intrat în casă. Nu m-am gândit nicio clipă că a lovit un om. Nici el nu ştia…”, spune Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Polițiștii au găsit maşina şoferului vinovat după descrierile martorilor. Bărbatul venise din Elveţia ca să petreacă sărbătorile în ţară. Însă, speriat de cele întâmplate, vinovatul fugise de acasă. La insistențele unui prieten, șoferul vinovat s-a predat după 12 ore.

”În timp ce poliţiştii ridicau autovehiculul implicat în evenimentul rutier, la faţa locului s-a prezentat un bărbat care a declarat că este autorul accidentului rutier”, spune Ionela Popescu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. În urma testelor, s-a dovedit că șoferul s-a urcat băut la volan.

Sursa: Gandul.ro, Observatornews.ro