Polițiștii au tras 13 focuri de armă pentru a prinde un șofer care a urcat la volan băut și drogat

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Dobrosloveni, județul Olt, este cercetat penal, după ce nu a oprit la semnalul polițiștilor rutieri, care l-au urmărit și au tras 13 focuri de armă. Bărbatul era băut și drogat. Din fericire, în urma incidentului nici o persoană nu a fost rănită.

Ian 14, 2023 - 21:58
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii au tras 13 focuri de armă pentru a prinde un șofer care a urcat la volan băut și drogat
Foto: Poliția Română
Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază în comuna Dobrosloveni, din județul Olt. Polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat conduce mașina, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat autoturismul reclamat, pe Drumul Județean 642, în comuna Dobrosloveni.

„Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză. Autoturismul a fost oprit pe un câmp din afara comunei Dobrosloveni, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din localitate”, transmit, sâmbătă, polițiștii olteni.

Deoarece șoferul nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 13 focuri cu armamentul din dotare.

În urma evenimentului, nu au existat victime, fiind produse doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.