Fostul antrenor al Simonei Halep, Liviu Ursuleanu, a murit la vârsta de 60 de ani

Antrenorul de tenis Liviu Ursuleanu a murit astăzi, la Spitalul Județean Ilfov, la vârsta de 60 de ani, anunță Gazeta Sporturilor. Unul dintre primii antrenori din cariera Simonei Halep, Ursuleanu lupta de ani buni cu un cancer crunt.

Ian 14, 2023 - 19:18
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul antrenor al Simonei Halep, Liviu Ursuleanu, a murit la vârsta de 60 de ani
Foto: Facebook

Oficialul Federației de Tenis, implicat în perioada recentă în mai multe proiecte care vizau tenisul corporatist și cel juvenil, U10, s-a simțit rău în ultimele zile. Astăzi s-a stins din viață, pe patul de spital.

„Cancerul s-a declanșat pe fond de stres, după ce mi-au luat baza de la Tineretului, în 2013. Eram preşedintele clubului Livone Tenis Club-Ilie Năstase”, spunea fostul antrenor, în decembrie 2021, când a strâns 30.000 de euro pentru a fi operat la Spitalul Memorial din Istanbul. Jumătate din bani a fost donată de omul de afaceri Ion Țiriac, cu restul au contribuit sportivi, prieteni, precum și oameni simpli.

Consilier județean în Ilfov, Liviu Ursuleanu, fost candidat la alegerile FRT din 2019, a fost antrenor al echipei de Fed Cup a României, pe care a pregătit-o între 1992 și 1993. De asemenea, a fost antrenor la lotul național în 2004. Liviu Ursuleanu este cel care a pregătit loturile de juniori ale României la Balcaniada din 2004. În lotul nostru se aflau atunci Simona Halep, Irina Begu și Alexandra Cadanțu.

Liviu Ursuleanu a fost vicepreședinte al Federației Române de Tenis între 2009 și 2013, pentru ca în 2019 să candideze, alături de Ion Țiriac, Marius Vecerdea, Ion Țupa și Răzvan Itu, pentru șefia FRT.