Președintele PSD, despre Schengen: „Până acum, în toată politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei”

Preşedintele PSD - Marcel Ciolacu spune că nu poţi să ai pretenţii de a fi jucător regional când până acum în toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei, referindu-se la refuzul pe care l-a primit România în privința aderării la Schengen.

Ian 13, 2023 - 21:11
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele PSD, despre Schengen: „Până acum, în toată politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei”
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

„Mie, personal, Marcel Ciolacu, cu PSD, cu colegii mei, (...) nu mi-este frică de nimic. Eu nu vreau să ne plângem. Eu vreau ca din acest an să schimbăm registrul şi să spunem clar care e drumul românilor şi a României. Nu poţi să ai pretenţii de a fi jucător regional când până acum, toată politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei. Nu poţi să ai pretenţii şi să constaţi eşecuri pe care nu le numeşti eşecuri, că: Domn doctor, cum a decurs operaţia?! Excelent, reuşită operaţia, dar pacientul a decedat! Cam aşa e cu Schengen”, a spus Marcel Ciolacu.  

„Nu putem realiza acest lucru decât dacă suntem uniţi, chiar din familii politice diferite. S-a terminat perioada amatorismului la nivel central”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.