9000 de lei amendă pentru un șofer de microbuz - Niciunul dintre călători nu avea bilet sau legitimație de călătorie

Un șofer de microbuz din Cluj a fost sancționat pentru că niciunul dintre călători nu avea bilet sau legitimaţie de călătorie.

Ian 13, 2023 - 20:36
Urmărește-ne peGoogle news
9000 de lei amendă pentru un șofer de microbuz - Niciunul dintre călători nu avea bilet sau legitimație de călătorie
Imagine cu caracter ilustrativ

„În jurul orei 06.50, poliţiştii Biroului Rutier Cluj au oprit în trafic, pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, un microbuz destinat transportului de persoane, condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, din acelaşi municipiu. În cadrul verificărilor, poliţiştii au constatat că nicio persoană din microbuz nu deţinea bilet sau legitimaţie de călătorie, întrucât conducătorul auto nu a respectat obligaţia de a elibera aceste documente. Astfel, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională, cu amendă în valoare de 9.000 de lei", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de IPJ Cluj.

În dimineaţa zilei de vineri, poliţiştii clujeni au desfăşurat o acţiune pentru verificarea transportului rutier de persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

„În acest context, la nivelul judeţului Cluj au fost verificate 224 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate un număr de 57 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 pentru încălcarea normelor prevăzute de OUG 195/2002", se arată în comunicatul poliției.

Sursa: Știrile Pro TV