Cel puţin şase oameni au murit, după ce o tornadă a lovit centrul statului american Alabama

Cel puţin şase oameni au murit, joi, în centrul statului american Alabama, după ce furtuni şi cel puţin o tornadă au măturat regiunea, afirmă oficiali locali citaţi de Reuters.

Ian 13, 2023 - 07:05
Ian 13, 2023 - 07:08
Urmărește-ne peGoogle news
Cel puţin şase oameni au murit, după ce o tornadă a lovit centrul statului american Alabama
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

O purtătoare de cuvânt a şerifului din districtul Autauga a confirmat pentru Reuters că şase persoane au murit în urma furtunii, dar a afirmat că nu are alte detalii.

”Cu tristeţe am aflat că şase locuitori din Alabama şi-au pierdut viaţa în furtunile care au făcut ravagii în statul nostru. Rugăciunile mele se îndreaptă către rudele lor şi comunităţi. Suntem mult prea obişnuiţi cu această vreme dezastruoasă, dar oamenii noştri sunt rezilienţi. Vom trece peste asta şi vom deveni mai puternici”, a afirmat, pe Twitter, guvernatorul din Alabama Kay Ivey.

Legistul din districtul Autauga Buster Barber a arătat că cel puţin patru persoane au fost ucise de bucăţi de moloz ridicate în aer de tornadă. Barber a spus că nu are alte informaţii despre persoanele decedate.

Joi, Ivey a declarat stare de urgenţă pentru şase districte din Alabama, cele mai grav afectate de furtună: Autauga, Chambers, Coosa, Dallas, Elmore and Tallapoosa.

Vântul puternic şi ploaia abundentă au avariat case şi au lăsat zeci de mii de consumatori fără electricitate în unele zone din Georgia, Mississippi şi Alabama.

Peste 250 de zboruri au fost anulate sau întârziate la Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta şi Aeroportul Internaţional Charlotte Douglas.

Sursa: Hotnews.ro