A murit Lisa Marie Presley, unica fată a legendarului Elvis Presley

Cântăreaţa Lisa Marie Presley, fiica legendei rock Elvis Presley, a murit joi la vârsta de 54 de ani, potrivit presei americane care citează familia sa, transmite AFP.

Ian 13, 2023 - 06:55
Ian 13, 2023 - 20:48
Urmărește-ne peGoogle news
A murit Lisa Marie Presley, unica fată a legendarului Elvis Presley
Foto: Elvis Presley și Priscilla, cu Lisa Marie

"Cu inima plină de durere trebuie să împărtăşesc vestea devastatoare: draga mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit", a confirmat mama ei, Priscilla Presley, într-un comunicat trimis site-ului People.

Fiica "Regelui" fusese transportată de urgenţă la spital, joi dimineaţă, potrivit unui mesaj postat mai devreme de mama ei pe reţelele sociale.

Ea a fost plasată în comă artificială, sub asistenţă respiratorie, după un stop cardiac, potrivit site-ului specializat în difuzarea de informaţii despre celebrităţi TMZ care s-a bazat pe surse anonime.

Lisa Marie Presley era în stare de "inconştienţă" când menajera a descoperit-o joi dimineaţă la ea acasă, în Calabasas, o suburbie de lux a Los Angelesului, potrivit TMZ.

Fostul ei soţ, Danny Keough, care locuieşte şi el pe proprietate, i-a făcut un masaj de resuscitare cardiacă până la sosirea paramedicilor care au transportat-o la spital.

Sursele anonime au declarat pentru TMZ că Lisa Marie Presley nu a încercat să se sinucidă.

"Era cea mai pasionată, puternică şi iubitoare femeie pe care o cunosc", a spus mama ei în comunicatul pentru People, cerând să fie respectate intimitatea familiei şi mulţumind fanilor pentru "dragostea şi rugăciunile" lor.

Fără a confirma identitatea pacientei, pompierii din Los Angeles au indicat presei că echipele lor au avut grijă de o femeie în vârstă de peste cincizeci de ani care a suferit un stop cardiac în jurul orelor 10.30.

Solicitat de AFP, un ataşat de presă al Lisei Marie Presley nu a răspuns imediat.

Cântăreaţa a asistat marţi, alături de mama ei Priscilla Presley, la ceremonia Globurilor de Aur, în cursul căreia actorul Austin Butler a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film dramatic graţie rolului interpretat în pelicula "Elvis".

Actorul, a cărui încarnare mai adevărată decât natura a legendei rock'n'roll-ului a fost apreciată pe scară largă, a dedicat un cuvânt celor două femei în timpul discursului său de pe scenă.

"Vă mulţumesc că mi-aţi deschis inimile, amintirile, casa voastră. Lisa Marie şi Priscilla, vă iubesc pentru totdeauna", a spus el.

Lisa Marie Presley a fost singurul copil al lui Elvis. Ea a controlat anterior Elvis Presley Enterprises, dar, în 2005, şi-a vândut cea mai mare parte a acţiunilor unei firme de capital privat.

Ea a păstrat controlul asupra Graceland, proprietatea din Memphis, Tennessee pe care o deţinea tatăl său şi unde a fost găsit inconştient în august 1977, înainte de a fi dus la spital şi ca moartea să fie atribuită unui atac de cord.

Rapoartele toxicologice ale lui Elvis Prsley au relevat niveluri crescute de droguri în organism.

Lisa Marie Presley a lansat trei albume în cariera sa şi este mama actriței Riley Keough, care a jucat în "Mad Max: Fury Road".


Pe lângă Danny Keough, de care a divorţat în 1994, a mai fost căsătorită cu Nicolas Cage, Michael Jackson şi cu actorul-compozitor Michael Lockwood.