Președintele USR, Cătălin Drulă: „Caracatița lui Bode pune în pericol aderarea la Schengen”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis joi, 12 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a numit apropiați în funcții importante.

Ian 12, 2023 - 12:50
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele USR, Cătălin Drulă: „Caracatița lui Bode pune în pericol aderarea la Schengen”
Foto: Captura video

„Caracatița lui Bode” pune în pericol aderarea la Schengen, este de părere liderul USR. El mai transmite că „PNL și Klaus Iohannis guvernează România pe cumetrii”.

„Caracatița lui Bode – cum pune în pericol aderarea la Schengen cu secretarul general, iubitul acesteia și prietenul din liceu al ministrului

???? Pe scurt:

Un fost șef la Direcția Permise, căruia i-au fost arestați 35 de subordonați pentru șpagă, ajunge șef la Poliția de Frontieră. Acesta este partenerul de viață al mâinii drepte a lui Bode la MAI. În plus, la Imigrări ajunge șef prietenul din liceu al lui Bode, numit în trecut în funcții pe acte false și fost rector al Academiei de Poliție în perioada „fabricii de plagiate”.

Așa înțeleg PNL și Klaus Iohannis să guverneze România: pe cumetrii, într-un moment crucial pentru România: aderarea la Schengen (ratată de Bode).

???? Pe larg

➡️ Mâna dreaptă a lui Bode

Ștefania Ferencz este, astăzi, mâna dreaptă a lui Lucian Bode în MAI. Ocupă funcția de secretar general, aceeași pe care a avut-o și în mandatul lui Bode de la Transporturi.

Ferencz are salariu de la MAI, dar mai este numită și în numeroase consilii de administrație la companii de stat: CNAIR, CFR SA, Romatsa, Eximbank, conform declarației de avere din 2021. (Notă: presa scrie că Ferencz ar fi fost executată de Grindeanu de la CNAIR și i s-ar fi respins dosarul la concursul pe OUG 109 la CNAIR).

➡️ Partenerul de viață

Victor Ivașcu este șeful Poliției de Frontieră din România. A fost împuternicit în această funcție în februarie 2022. În septembrie a câștigat concurs pe acest post, unul dintre puținele din toată cariera sa. Conform CV-ului publicat, toate funcțiile din ultimii ani au fost primite cu delegare, asta până s-a ivit concurs pe mandatului lui Bode.

Parcursul lui Ivașcu în această funcție este unul improbabil, dacă am lăsa la o parte un mic detaliu: este partenerul de viață al Ștefaniei Ferencz.

În doar doi ani, Ivașcu a ajuns de la gradul de maior la cel de general (folosesc terminologia militară pentru simplificare). Nu mulți se pot lăuda cu o asemenea performanță, consfințită de însuși Don Klaus Iohannis, cel care i-a semnat decretul de avansare în grad pe 29 noiembrie 2022.

Mai țineți minte „fabrica de permise” de la Suceava? Aflați că Ivașcu era „adjunctul pe România de la permise” (cum l-a numit presa), când nu mai puțin de 35 de oameni din subordinea sa au fost săltați de procurori. DNA a trimis ultimul dosar în judecată în iulie 2022.

Tot el a fost trimis la Suceava „în control” pentru ca apoi să fie propulsat consilier de ministru și adjunct al Direcției Generale Anticorupție. Apoi director plin al DGA, apoi iarăși adjunct, apoi iarăși consilier al ministrului și, în fine, șef la Poliția de Frontieră.

➡️ Prietenul din liceu

Marius Mihăilă este fost coleg de liceu cu Lucian Bode, numit șef al Inspectoratului General pentru Imigrări în decembrie 2022. Cel prins de omologii lui străini că se juca Solitaire la o reuniune importantă din Malta, în noiembrie, când Bode ne spunea că sigur intrăm în Schengen.

Nu a primit nicio sancțiune. Mai mult, întreaga sa istorie a fost măturată sub preș.

Mihăilă a fost numit inspector la IPJ Sălaj, județul natal al lui Bode, pe baza unor acte falsificate. El era cercetat disciplinar pentru că nu avea acces la informații clasificate, dar tot voia să le citească. Și în Ajun de Crăciun, când oamenii de la resurse umane erau liberi, a declarat pe proprie răspundere că nu ar fi fost cercetat disciplinar.

Tot Mihăilă a fost și rector al Academiei de Poliție, tot împuternicit. Cel care a păstorit fabrica de plagiate din instituție și i-a protejat pe hoții de doctorate.

Bode nu doar că a tolerat și protejat toate ilegalitățile lui Marius Mihăilă, dar după ce ele au fost constatate oficial, l-a numit director de cabinet în MAI, funcție din care a avut acces la informații sensibile și putea influența decizii cu impact la nivel național.

Și de acolo l-a propulsat șef la Imigrări. Cu concursul lui Iohannis, care l-a avansat la grad de general cu o stea și la doar un an după i-a dat și a doua stea.

➡️ Mai sus este doar o mică parte din caracatița lui Bode. Sunt zeci sau sute de oameni a căror promovare, numire, angajare i se datorează. Lucian Bode este un aranjor notoriu de licitații, de cariere, de sinecuri.

Un plagiator și o rușine pentru România în funcția de ministru de Interne. Rușine pe care Iohannis și Ciucă nu o au și dezonorează această țară menținându-l în funcție”, a transmis Cătălin Drulă.

Liderul USR Cătălin Drulă a solicitat demisia lui Lucian Bode din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, după ce liberalul a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat.

Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat.

Procesul a fost intentat în 5 ianuarie, la Tribunalul Sălaj, iar primul termen este stabilit în 17 ianuarie, conform PressOne, care a lansat acuzaţiile de plagiat vizâns lucrarea de doctorat a ministrului Lucian Bode, intitulată „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul Secolului XXI. România în context european actual”.

Anterior deschiderii procesului, Lucian Bode a notificat Universitatea „Babeş-Bolyai” printr-o plângere prealabilă, în care a cerut să fie oprită analizarea tezei şi emiterea unui nou verdict pe motiv că teza i-a mai fost analizată anterior, relatează jurnalista Emilia Şercan în articolul publicat de PressOne.

Notificarea a fost trimisă UBB în numele lui Lucian Bode de către aceeaşi casă de avocatură care îl apără şi pe prim-ministrul Nicolae Ciucă în procesul vizând propria sa lucrare de doctorat, notează PressOne.

PressOne a dezvăluit pe 24 noiembrie 2022, în exclusivitate, că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode conţine cel puţin 18,5% text plagiat, dar şi 6 ilustraţii complet plagiate, iar alte 30 citate incorect, menţionează sursa citată.