Deputatul PNL Dan Vîlceanu le-a solicitat lui Lucian Bode şi Nicolae Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze din funcţiile pe care le deţin

Deputatul gorjean aminteşte în postarea sa că şi el a demisionat în luna aprilie a anului trecut din funcţia de secretar general al PNL şi din cea de ministru, considerând la momentul respectiv că ”minima moralitate” îl obligă să fie solidar cu preşedintele partidului.

Ian 11, 2023 - 21:07
Urmărește-ne peGoogle news
Deputatul PNL Dan Vîlceanu le-a solicitat lui Lucian Bode şi Nicolae Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze din funcţiile pe care le deţin
Foto: Lucian Bode/ Facebook

Vîlceanu îl menţionează şi pe Florin Cîţu, care a procedat la fel, ca urmare a ”puciului organizat de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode”.

”La începutul lunii aprilie 2022 mi-am dat demisia din funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal şi din funcţia de ministru considerând că minima moralitate mă obligă să fiu solidar cu preşedintele partidului, care, de asemenea, demisiona, ca urmare a puciului organizat de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. Şi eu, şi Florin Cîţu am considerat că e mai bine să plecăm noi decât să alimentăm un scandal care ar fi afectat grav PNL. Doi colegi de partid au demisionat din funcţia de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzaţii de plagiat pentru a nu face rău partidului. Există în schimb şi colegi care se agaţă de funcţii indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzaţii de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi a apărut şi o poziţie oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode şi Ciucă să se gândească şi la partid şi să demisioneze”, a scris Dan Vîlceanu.

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate.