Premierul Ciucă: România a devenit a 19-a cea mai complexă și sofisticată economie a lumii

În prima ședință de Guvern din 2023, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre progresul economic al României:

Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Ciucă: România a devenit a 19-a cea mai complexă și sofisticată economie a lumii
Foto: Guvernul României

„Am dorit să redau concluziile unui studiu al departamentului Economic al Academiei Harvard, care vine și ne confirmă că România a devenit a 19-a cea mai complexă și sofisticată economie a lumii și are potențial să continue să crească în acest clasament și până în 2030 rezultatele să o împingă undeva în primele 10.

Este o recunoaștere pe care trebuie să o adresăm tuturor cetățenilor României, mediului de afaceri, trebuie să recunoaștem că în continuare este nevoie de măsuri pentru sprijinirea capitalului românesc. Am discutat în coaliție, am discutat cu domnul ministru Câciu și cu ceilalți miniștri să facem în așa fel încât să venim cu măsuri concrete pentru a putea să sprijinim capitalul românesc și să aliniem demersurile noastre cu dorința de investiții din capitalul străin.

De altfel, este și o coroborare a realizărilor noastre în acest domeniu cu cifra pe care au atins-o investițiile străine directe în economie românească. Cert este că la finalul lunii octombrie depășisem anul 2008, când valoarea ajunsese la 9,2 miliarde.“, a spus premierul Ciucă.